15 Ağustos 2013 Perşembe

Mucize bir aşk... Hüzün91..

Onunla tanıştığımızda, hayatım büyük bir girdapta çalkalanıp duruyordu. Onun hayatı da öyleydi..
KS de tanışıp  konuşmaya başladığımızda, ikimizin de birbirine anlattığı şeyler, çoğunlukla eski hatalarımız ve acılarımızdı.. Birbirimizin dert ortağıydık, ve başka bişey düşünmemiştik bile..

Birbirimize karşı o kadar açık ve samimiydik ki, yarın ne olur diye düşünerek, dertlerimizi analtmaktan çekinmemiştik.. benim yaralı olduğum konu eski malum şahıstı, ve çekinmeden onu paylaşmaktaydım, çünkü birbirimize dost gözüyle bakmıştık Hüzün'le..

Ve belki de bu samimiyet, bizim harikulade bir aşk yaşamamıza sebep olmuştu daha sonra. birbirimize rol yapma gereği duymadan başladık.. çünkü, ilişki olarak başlayan her birliktelikte, çiftler farklı davranmak isterlerdi.. biz, dost olarak başladığımız için, perdesiz ve katışıksız şekilde birbirimizi olduğu gibi tanımaya başlamıştık..

Film Önerilerimiz





HÜR ADAM, favori film listemin en başında. Filmle ilgili ayrı dosyalar açacağımızdan, burada üzerinde durmayıp link vermekle yetineceğim.

Film hakkında ilgili yazı ve replikler için tıklayınız


Hitler'in sığınağında son günlerini anlatan DER UNTERGANG (ÇÖKÜŞ), Türkiye de çoğu sinemaseverin izlemediği, hatta bilmediği bir film. benimse, sanırım 8 kere izlediğim bir film. Listemin iki numarasında.

Der Untergang Replikleri için tıklayınız


Favori listemin 3. sırasında, herkesin bildiği ve izlediğini düşündüğüm Yüzüklerin Efendisi serisi var. Film, fantastik film olarak beğendiğim nadir filmlerden, ve masalsı atmosferine insanı çeken bir havası var..

13 Ağustos 2013 Salı

Kitap Önerilerimiz

 
 
 
 
Risale i Nur külliyatı, yıllar boyunca, defalarca okunan ve kendisinden asla bıktırmaya müstesna eserlerden biridir. Kuran ın asrımıza bakan veçhesi, asrımızda, dine, islama, inanç ve itikada yönelen tehlikeler ve çözüm yolları, bu zamanda, İslamiyetin yaşanabileceğini ortaya koyan, dini bağnaz bir düşünce olmaktan çıkartıp, ikna edici delillerle, Kuran dan süzülerek ortaya koyan bir eser. Risale-i nuru, bizim kalemlerimiz anlatmaktan aciz kalacaktır.. Hiç okumamış, en azından bir mana olsun öğrenememiş insanın hayatında çok büyük eksik ve kayıp vardır.
 
 
 
 

Prof. Seyyid Kutub tarafından yazılan tefsir Fizilal il Kuran.
 
 
 
 
 
 


 

 Diplomasi, bilhassa uluslararası ilişkiler, siyaset ve tarihle ilgilenen herkes için, OLMAZSA OLMAZ kitapların en başında geliyor. Modern dünya sistemini anlamak için, tarih ve politika alanında, en azından temel seviyede bir birikime sahip olanlara hitap eden bi kitap, bu alanlara ilgi duyan herkes için muhakkak okunması gerekenler arasında..